Hva koster flyttevask og innebærer det?

Innholdsfortegnelse

Hva innebærer flyttevask?

En flyttevask er mer omfattende enn en vanlig dagligvask. Målet er å fjerne all skitt, støv og flekker, slik at boligen innflytting klar tilstand.

En standard flyttevask inkluderer:

Alle flater:

Vask av alle vegger og tak (hvis de tåler vann)
Vask av alle gulv
Vask av alle dører og listverk
Vask av alle vinduer, både innvendig og utvendig
Vask av alle skuffer og skap, både innvendig og utvendig

Kjøkken:

Vask av alle benker og skap
Vask av komfyr og ovn, inkludert inni
Vask av kjøleskap og fryser, både innvendig og utvendig
Vask av oppvaskmaskin
Rens av sluk

Bad:

Vask av toalett, dusj og badekar
Vask av baderomsinnredning
Vask av fliser
Rens av sluk

Annet:

Vask av alle hvitevarer
Vask av lamper og lysarmaturer
Tømming av boder og garasje
Rydding av tomten

Ekstra tjenester for flyttevask

Tilleggstjenester som vanligvis ikke inkluderes i standard flyttevask.

 1. Stell av hage og uteområde: Spesielt dersom du skal ha visning kan det lønne seg at hagen og uteområdet er i orden.
 2. Fjerne søppel: Rengjøringsbyrået kan fjerne søppel for deg mot et tillegg i prisen.
 3. Fasadevask: Avhengig av klima og årstid kan det være nødvendig å vaske huset utvendig. Dette krever både ekstra tid og spesialutstyr fra renholdsbyrået, og er ikke inkludert i en standard flyttevask.

Flytetvask garanti med på kjøpet

En av fordelene med å leie et renholdsbyrå for flyttevask er at det vanligvis følger med en form for garanti på utført arbeid. Dette betyr at hvis du gir beskjed innen rimelig tid, vanligvis innen ett til to dager, vil vaskebyrået komme tilbake og rette opp eventuelle mangler med rengjøringen. Dermed kan du unngå å måtte gjøre rengjøring bak kjøleskapet mens huseieren står og venter, da vaskebyrået tar seg av alt dette.

Hva koster flyttevask av et vaskefirma?

Prisen på flyttevask kan variere betydelig avhengig av flere faktorer, inkludert størrelsen på stedet, graden av skitt og slitasje, og hvilken by det gjelder. Noen vaskebyråer tilbyr faste priser basert på størrelsen på boligen, antall rom og andre faktorer. Andre kan gi deg en estimert pris basert på en vurdering av boligen din.

Gjennomsnittlig priser for flyttevask:

 • Leilighet (50 kvm): 5.000 – 6.000 kr
 • Leilighet (100 kvm): 7.000 – 9.000 kr
 • Hus (150 kvm): 9.000 – 11.000 kr
 • Bedrift kontor (200 kvm): 13.000 + kr

Pris faktorer:

 • Størrelsen på boligen: Jo større bolig, jo dyrere blir vasken.
 • Tilstand på boligen: En bolig som trenger mye rengjøring vil koste mer enn en som er godt vedlikeholdt.
 • Hvor mye du ønsker å vaske selv: Noen velger å vaske selv og kun få hjelp med vanskelige områder, noe som kan redusere prisen.
 • Lokasjon: Prisene kan variere fra by til by og fra firma til firma.

 

Liste over vaskebyråer

Flyttevask er en grundig rengjøring av en bolig som utføres ved utflytting, enten det er snakk om salg eller utleie, for å sikre at den er i en pen og hygienisk tilstand for de nye beboerne. Dette betyr at vasken skal utføres på en profesjonell måte med bruk av riktige rengjøringsmidler og rengjøringsutstyr for å sikre et optimalt resultat.

Hensikten med flyttevask er å forlate eiendommen i god stand for neste beboer eller for å sikre tilbakebetaling av depositumet ditt hvis du leier.

nentor as

Nentor - Trondheim

Vi har lang erfaring innen flyttevask i Trondheim og vi utfører flyttevask etter gjeldende standarder slik at boligen leveres skinnende ren og klar til nye beboere.

Fordelene med å skaffe profesjonell vaskebyråer

Å benytte et profesjonelt vaskebyrå for flyttevask gir flere fordeler. Du sparer tid og energi som kan brukes på andre flytteoppgaver eller til å ta en pause fra stresset. Vaskefirmaet sikrer grundig rengjøring uten behov for din innsats. Mange byråer tilbyr også 100% fornøyd garanti slik det bli godkjent av utleier.

Flyttevask krav - bli enig i forkant!

Når du vurderer profesjonell flyttevask, er det viktig å være klar over at innholdet og kvaliteten på tjenesten kan variere mellom forskjellige firmaer. Dermed er viktig å ha skriftlig avtale i forhånd.

Flyttevask kan vanligvis tilpasses etter dine behov, og det er mulig å legge til ekstra vasketjenester for å skreddersy løsningen. Profesjonelle vaskebyråer er dyktige til å bruke riktig vaskemiddel og utføre skånsom rengjøring der det trengs. 

Ved å velge profesjonell flyttevask sikrer du at kravene bli utført før du overleverer boligen. Å ta godt vare på boligen din er noe du vil tjene godt på, både når den skal ut på boligmarkedet eller når du skal pusse opp.

Unngå svart arbeid

Det kan virke fristende å spare penger ved å ansatte en til svart arbeid for flyttevasken. Men dette kan bli langt dyrere og risikofylt enn antatt. Uten garantier for utført arbeid, er det ingen sikkerhet for skikkelig utførelse. Dette kan føre til eiendomsskader og uenigheter med ny eier på grunn av mangelfull vask.

Bruk av ulovlig vaskehjelp øker risikoen for dårlig utført arbeid og mangler rettslig beskyttelse ved uheldige hendelser. Vær også oppmerksom på mistenkelig lave priser, da svart arbeid og skatteunndragelse påvirker samfunnet negativt og kan kompromittere din egen posisjon.

Videre er det viktig å huske at arbeidsforholdene for de involverte sjelden er gode, uten rettigheter som feriepenger eller pensjonsordninger.

Sjekkeliste når du leier inn vaskebyråer

Når du leier inn et vaskebyrå for flyttevask, er det viktig å sørge for at arbeidet blir gjort grundig og effektivt. Her er noen tips for å sikre en vellykket flyttevask når du bruker et vaskebyrå.

 1. Planlegg i god tid: Bestill vaskebyrået i god tid før du flytter ut, slik at du kan sikre at de har tilgjengelighet på den datoen du trenger.
 2. Be om en skriftlig avtale: Få en skriftlig avtale som klart spesifiserer tjenestene som skal leveres, prisen, dato og tidspunkt for utførelsen, samt eventuelle garantier eller tilleggstjenester.
 3. Gjennomgå etter rengjøring: Etter at flyttevasken er fullført, gjennomfør en grundig inspeksjon av eiendommen for å sikre at alt er rengjort tilfredsstillende i henhold til dine forventninger.

Hvordan kan du spare penge

Dette er det billigste alternativet, men det kan være tidkrevende og tungt.

 1. Få hjelp av familie og venner: En god løsning å få hjelp av de du kjenner.
 2. Gjør en del av vasken selv: Du kan vaske de enklere områdene og la et firma ta seg av de vanskeligere.

Syntes du denne artikkelen var nyttig?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Transport

Skole

Produkter

Håndverker

Avfallshåntering

Artikkel

NYESTE artikkel

Hva koster flyttevask og innebærer det?
Catering pris per person
Hva koster søppeltaxi i Trondheim?
Hva koster en kjøretime for førerkort B i dag? (2023)
Hvor mye koster det å bytte kjøkkenkran?
Hva koster det å kaste et piano i Oslo?

Vi bruker også informasjonskapsler for å analysere, forbedre og utvikle nettstedet for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Les mer.